HOME
unrealised
MENU

Jalan Binjai

Kuala Lumpur

RESIDENTIAL (HIGH-RISE)

With its striking articulation of geometric volumes creating stacked clusters of residences, Jalan Binjai was designed to be an iconic residential tower in downtown Kuala Lumpur.

On a prime location in Kuala Lumpur’s Golden Triangle – Jalan Binjai – eco.id envisioned a soaring edifice, distinct in its expression, for the 40-storey serviced apartment block. The facade was designed to resemble a stylised bamboo grove, a metaphor for growth and prosperity.

The abstract motif also expresses a desire to return to nature, a salient point given the wealth of Malaysia’s natural heritage. Roof gardens at specific intervals manifest this desire, as well as help to break the monotony of the rectilinear facade.

Being in close proximity to architectural icons such as the Menara KL and Petronas Twin Towers meant the opportunity to capitalise on panoramic views, so each of the 300 apartments were configured to frame and capture picture-perfect vistas of the cityscape. Facilities such as the infinity-edged swimming pool were also envisaged to offer commanding views of the surroundings.

Close Menu

eco.id